yeni bir iş..

son kalan derslerimi a'larla falan geçip mezun olup güzelcene yaydıktan sonra bir part-time işe girdim. yeni bir işe başlamak çok heycan verici, hele ki daha önce hiç iş deneyimin yoksa iyice bir karın ağrısı durum, hele hele bir de kurumsal bir yerdeysen plazanın o soğuk camlarının ardının iyice ürkütücü bir his verdiğini herhalde söylemem gerekmez..

tabi benim gibi saftorik falan bir insansan insan kaynaklarının güler yüzlü sıcak tavrından it'nin de sana böyle davranacağını düşünebilirsin. çok yanlışlardasın hemen dön derim. netekim bundan sonra bütün günlerin öğle yemeklerini yalnız yiyerek ve sabit bir şekilde ekranına bakarak geçecek. elinde geliştirebileceğin bir proje var ve bunun üzerinde çalışabiliyorsan ne ala, zevkli bir mesaiye göz kırpıyorsun diyebilirim, ancak durum bu değilse o saatler asla geçmeyecektir, ve tek yaptığın şey rahat bir sandalyede oturup bilgisayarla ilgilenmek bile olsa eve dönerken bütün enerjinin bittiğini hissedebilirsin.

ha ilk gün bilgisayarsız boş oturma günüdür %90, o yüzden sabit noktaya bakmak istemiyorsan çantana işle alakalı olursa daha iyi olacağını düşündüğüm bir kitap, mp3 çalar falan at. en azından geçen saatlerin bir işe yarasın..

bütün gün herkese sırtım dönük olarak oturmak zorunda olduğum cubicle'imdaki yalnızlığıma öğle yemeklerindeki yalnızlığı da ekleyen, dibimde oturup da günaydın kelimesini çok gören itdaşlarıma selam ederim.

No comments: