bir dil olorok latex

bu donem 2 donemlik tez dersinin ilk kısmısını almaktayım, güzel bir konuya daldım, geleceği olacak diye umuyoruz (ben, abim ve danışmanım olarak) bu yuzden dökümanları latex'te hazırlamamı önerdi danışmanım..
kendisi bizim cs bölümü eski asistanlarından yeni hocalarından hepimizin vst olarak bildiği, vehbi sinan tunalıoğlu.
okuldaki 2 senemde de bazı derslerde raporları latex'le yapmamızı istemişlerdi gözümüz korkmuştı hamallık gibi gelmişti vs ama..
tez dersi ardından, yine bu dönem aldığım software engineering dersi için hazırladığımız srs belgesini latex'te yapmaya karar verince ve latex'in "gücü"nü keşfettikçe bayılmaya başladım bu işte açıkçası..
henüz her şeye hakim olamadım ama belgeye resim gömme, iç bağlantılar atma, içerik yaratma tabo çizme falan derken pek bir hoşlandım bu işten..
demem o ki: eğer uzun süreli bir işe el atıyorsanız ve belgeler önemliyse korkmayın ve latex'e dalın.. daldıkça şunu da yapayım bunu da yapayım diyor insan.. çok hoşuna gidiyor yapabildiklerini görünce.
bu konuda özellikle lshort çok güzel bir kaynak google'da "lshort" diye aratınca gelen ilk pdf linki kendisi zaten. güncel olanını kullanmak makbul tabii..
belgeler için projenin anasayfası http://www.latex-project.org/ her zaman için ilk kaynak ama google'da da spesifik problemlere çok çeşitli ve güzel çözümler bulabiliyorsunuz (google'un sevildiği anlar (= )
peki nerde hazırlanır bu latex belgeler? ben kwrite'ı açıp kafa göz dalıyorum java ve c'de de yaptığım gibi ancak yok kardeşim ben istemem diyen varsa "lyx" diye bir program varmış, denemedim ancak denenebilir gördüm, ilerde bakarsam bu programla da ilgili deneyimlerimi yazarım netekim..
bol latex'li günler [=

2 comments:

Anonymous said...

KDE'de Kile, Kwrite'a göre büyük kolaylık sağlıyor.

vampir said...

kile biliyorum, kwrite'ı her türlü seviyorum ^^